неделя, 3 юли 2016 г.

Яйца в сос от зелен лук

Вкусничко и бързо ястие, подходящо за работещите жени.

Продукти:
1 връзка зелен лук
2-3 с.л. брашно
1 ч.л. червен пипер
8 яйца (по две в порция)
сол
олио

Приготвяне:
Лука се почиства, измива и нарязва. Задушава се до омекване в олиото. Ръси се брашното и се бърка енергично, следва червения пипер и студена вода до желана гъстота на соса. Оставя се да поуври добре, като се посолява на вкус. Ястието се приготвя в тиган. Чукват се внимателно яйцата в соса и се оставят да се забулят. Те също се посоляват и може да се поливат с лъжица от течността, за да се сготвят по-бързо. Дръпва се от огъня и се сервира с комат хляб:)





9 коментара:

  1. Много идейно. Макар и без мЕсо, ми хареса.

    ОтговорИзтриване
  2. Много идейно. Макар и без мЕсо, ми хареса.

    ОтговорИзтриване
  3. Веси,
    лятото е наситено с подобни вкусни ястия.Чудно е, бързо, лесно , вкусно.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Така е, Ели, а твоя блог изобилства от сезонни предложения.

      Изтриване
  4. Веси,това ще е някоя наша бърза вечеря,обещавам,защото много ми харесва предложението ти,благодаря!Щастливи летни дни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да ви е сладко, ако решиш да приготвиш, Роси!

      Изтриване
  5. Веси, чудни са! Бързо и вкусно!

    ОтговорИзтриване