събота, 9 март 2024 г.

Свински джолан с кисело зеле


 В края на сезона на киселото зеле приготвих вкусна гозба, подходяща за студеничкия 9 март.

2 средни кисели зелки
1 кг обезкостен нарязан свински джолан
1 с.л. червен пипер
1 с.л. чубрица
1 ч.л. черен пипер
1/2 ч.ч. олио

Начин на приготвяне: 

Най-мързеливия, но вкусен начин. Нарязаното, отцедено зеле разбърквам с подправките и олиото, добавям месото и отново обърквам добре. Завивам с фолио и включвам на максимална мощност фурната. След като ястието заври и започне да ухае, намалявам на 150 градуса и пека час. Махам фолиото и запичам до загар. топи се в устата. Аз го обичам с люти чушки и кисело мляко, от дете така.



Няма коментари:

Публикуване на коментар