Необходими продукти:
2 с.л. олио
1 с.л. масло
1 глава лук
1 настърган морков
2-3 ск.чесън
1 бирено шише млени домати, подсолени
300 гр. чери домати, на две срязани
1/2 литър вода
1 ч.ч. прясно мляко
2 яйца
магданоз
Начин на приготвяне:
В олиото и маслото се задушават лука и чесъна, следват и морковите. Залива се с доматите и след 5 минути се добавя водата. Ври 20 минути, дръпва се от котлона и се застройва с млякото и яйцата. Може и да се добави в горещата супа, за да се пресече, също е вкусно. Поръсва се с магданоз при поднасяне.
Аз приготвих и готови франзели, които срязах не до края и намазах с размекнато масло, в което размесих пресован чесън и наситнен магданоз и сол. Запекох и поднесох със супата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар