Тези кюфтета правех доста често преди години, когато ги показа Мими, от "Гответе с мен". Дъщерята ме подсети сега по празниците, та освен всичко друго, и те присъстваха на трапезата ни.
Името защо е такова нямам идея, може би защото не са много икономични:)
Продукти:
800 гр. пилешко филе ( този път правих с пуешко, но установих, че с пилешко са п по-сочни и крехки)
2 яйца
4 с.л. майонеза
3 с.л. царевично нишесте
2-3 скилидки чесън
200 гр кашкавал
сол
черен пипер
магданоз
Приготвяне:
Пилешкото филе нарежете на малки кубчета. Добавете яйцата, майонезата, нишестето и
подправките, сложете и ситно нарязания чесън.
Накрая добавете настъргания кашкавал.
Всичко разбъркайте с лъжица, до пълното смесване на продуктите.
В силно сгорещено олио сипете по една супена лъжица от сместа и оформете, за да се получи форма на кюфте.
Изпържете и от двете страни да златисто.
Кюфтенцата много добре си пасват с млечно - чеснов сос.
Да ви е сладко!
Името защо е такова нямам идея, може би защото не са много икономични:)
Продукти:
800 гр. пилешко филе ( този път правих с пуешко, но установих, че с пилешко са п по-сочни и крехки)
2 яйца
4 с.л. майонеза
3 с.л. царевично нишесте
2-3 скилидки чесън
200 гр кашкавал
сол
черен пипер
магданоз
Приготвяне:
Пилешкото филе нарежете на малки кубчета. Добавете яйцата, майонезата, нишестето и
подправките, сложете и ситно нарязания чесън.
Накрая добавете настъргания кашкавал.
Всичко разбъркайте с лъжица, до пълното смесване на продуктите.
В силно сгорещено олио сипете по една супена лъжица от сместа и оформете, за да се получи форма на кюфте.
Изпържете и от двете страни да златисто.
Кюфтенцата много добре си пасват с млечно - чеснов сос.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар