вторник, 8 ноември 2022 г.

Пълнозърнеста Рангелова пита с картофено пюре на прах и пържен лук



Мама е на 35 километра, дъщерята на 350, ние с моето момче пък си празнуваме за здравето и на двете, тихо, кротко и с простичка трапеза - пълнозърнеста питка, салатка със сирене, печени чушки с оцет и олио, печени и кюфтенца. Здравословно и вкусно.

Необходими продукти:

500 гр пълнозърнесто брашно
60 гр картофено пюре на прах
250 мл вода
100мл прясно мляко
2 с.л. олио
1 ч.л. мед
1 пак. мая на Йоткер
1 с.л. вегета
1 ч.л.сол
3 с.л. пържен лук - купувам от американската седмица в Лидл



Начин на приготвяне:
Месих  и втасвах в хлебопекарната, като сложих всички продукти заедно. Може да се замеси и на ръка естествено. След втасването оформих на топка и с остър но резнах отгоре на сектори. Сложих на 40 градуса във фурната да втаса отново. След втасване пекох на 200 градуса до готовност, или до суха с.клечка.
Можеше да сложа и малко бяло брашно, по-добре би станало, но за по-здравословно я направих така.



2 коментара:

  1. Прекрасна е питата Веси.Записвам рецептата.Изглежда превъзходно, надявам се,че е много вкусна.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Е, не е като бяла и пукхава уханна погача, но пък колко такива сме ги изяли...сега малко диета.

      Изтриване