неделя, 29 май 2022 г.

Моят човек

Много ми харесва един израз, който са употребявали навремето някои от нашите баби  за своя любим, съпруг и баща на рожбите им - „моят човек“!  Простичко, непрефърцунено – няма муци, пате, коте...В тези две думи са влагали и своята обич, и своята любов, и своята привързаност, и своята преданост, и целият си живот, всичко! Пълна отдаденост и принадлежност, без страх от обвързване, без отнемане на свободата, без борба за надмощие, в мир, разбирателство и в хармония.

Честит рожден ден на Моя Човек!

Думите не могат да назоват онова, което е дълбоко в сърцето – нито чувствата, нито пожеланията, нито молитвите! Но нека бъдат винаги там! И нека Бог да ни пази и да добавя единствено мъдрост в дните ни!

Успях тайничко да го щракна днес, уви...с цигаратаL.




 

6 коментара:

  1. Да ти е жив и здрав ,Весе!Дълги години да споделяте тази обич привързаност,която ви сплотява и прави едно цяло!Бъдете щастливи и весело прекарване!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, излиза ми анонимен коментара, кой стои зад него:)

      Изтриване
  2. Веси,
    В миналото семейството и църковния брак са били на почит.Разводите - рядкост.Затова с простички думи хората са изразявали всичко.Дълги години още Бог да Ви дава здраве и живот.Бъдете благословени !

    ОтговорИзтриване
  3. Да е здрав! Да имате още много, много години съвместен живот!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря! Ще се радвам да се представите.

      Изтриване