Необходими продукти:
500 гр пуешко месо
2 кг прясно зеле
2 ч.ч. бульон от сваряване на месото, може и повече.
1 ч.ч. смлени домати от консерва
олио
черен пипер
сол
дафинов лист
универсална зеленчукова подправка - моята е домашна
магданоз, копър
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiGoaJJ6gh-alfOVkU9hBtkDkexJMR53jJQXzdhjvdVZ1RQXaIk6B5pSOvioDkC6g40g8Ku5GoMVWLe1OnxwU2sO06i6jpBw8GjtKN3twhHxaYLNW7QOuhk4fZGB2iaw-N-BZvmbFqrcZvTCdAYlkIDiZRRvXykTKi_GqxTqW4MH3zhXQm-uxrzfO5exA/w640-h640/20220525_201939.jpg)
Начин на приготвяне:
Месото се сварява предварително в тенджера под налягане с малко сол и вода.
Зелето се нарязва и претрива със сол, поставя се в по-голяма и дълбока тава във фурната, с повечко олио - 1 к.ч. да се задуши. Добавят се червения пипер, доматите, черен пипер, дафинов лист и универсална подправка, а също и накъсаното месо. Налива се бульона и се оставя докато се сготви и зачерви, да се поизпари течността, но не съвсем, ние го обичаме по-сочно, да си топиш залчето. Накрая много му отива поръсен магданоз, аз тук и копър.
Няма коментари:
Публикуване на коментар