петък, 31 декември 2021 г.

В секундата преди и след

 

Различна година, много, много различна..Трудна година беше, бушуваша от емоции, натоварена, година на притеснения, тъга, неразбиране, гняв, работа, стрес, кръстопът...Но аз имам надежда, имам любов, и най-вече имам вяра!

Понякога, когато е трудно, когато нищо не зависи от теб, а съдбата те уплита в своя си план, без да пита искаш или не, без да зависи нещо да промениш...тогава решаваш да се противопоставяш, да я насочваш, да анализираш, да търсиш логика...Не става...! Упорито повтаряш, променяш тактиката...не! 

Тогава... Просто не ти остава нищо друго, освен да се оставиш на течението, дори не на течението, а на водовъртежа...И чакаш...накъде ще те отведе течението. Дотогава...просто живееш, молиш се и...чакаш. И може да те спаси единствено това, че не губиш Надежда, че носиш Любов в сърцето си и че Вярата ти е по-силна от самия теб! Смирение...!

И чакаш деня, в който пак всички ще бъдем здрави, спокойни, щастливи и усмихнати! Ще се прегръщаме и ще си казваме все повече „Обичам те“. Защото  можем всичко, стига да поискаме, можем да върнем живота си, такъв, какъвто ще го харесваме!

И все пак...Благодаря на старата Година, за най-важното нещо – моите близки, хората които обичам, са живи и здрави!

Другото...ще нареди Новата...по най-добрия начин за всички ни - с наша помощ и желание, с Вяра, с Надежда, с Любов! С божията благословия!

Няма коментари:

Публикуване на коментар