Честит празник! Честит 8-ми март!
Продукти за 4 порции:
100 мл течна животинска сметана
100 мл прясно мляко
300 г кисело мляко
100 г захар
10 г желатин
1 г ванилия
Продукти за желето:
300 мл сок от нар – горе-долу зрънцата от 2-3 нара
10 г желатин
захар на вкус
Приготвяне:
Поставете желатина в няколко лъжици студена вода, да набъбне.
Загрейте прясното мляко, сметаната, захарта и ванилията, докато захарта се стопи, без да завира.
Разтворете желатина в топлата млечна смес.
Разбийте киселото мляко. Когато горната смес изстине, го прибавете към нея и разбъркайте.
Разпределете сместа в четири купички или чаши и сложете в хладилник за поне три-четири часа.
Накиснете желатина за сока в студена вода. Изцедете сок от зрънцата от почти три нара. Аз ги изстисках през тензух, ръчно, може да изберете друг начин. Приготвеният сок загрейте леко и сложете захар на вкус. Добавете желатина и го разтворете в сока. След като желирания сок се охлади, но преди да стегне го разпределете върху охладения вече млечен слой. Сложете в хладилник за поне три-четири часа.
Сервирайте пана котата поръсена със зрънца пресен нар.
100 мл течна животинска сметана
100 мл прясно мляко
300 г кисело мляко
100 г захар
10 г желатин
1 г ванилия
Продукти за желето:
300 мл сок от нар – горе-долу зрънцата от 2-3 нара
10 г желатин
захар на вкус
Приготвяне:
Поставете желатина в няколко лъжици студена вода, да набъбне.
Загрейте прясното мляко, сметаната, захарта и ванилията, докато захарта се стопи, без да завира.
Разтворете желатина в топлата млечна смес.
Разбийте киселото мляко. Когато горната смес изстине, го прибавете към нея и разбъркайте.
Разпределете сместа в четири купички или чаши и сложете в хладилник за поне три-четири часа.
Накиснете желатина за сока в студена вода. Изцедете сок от зрънцата от почти три нара. Аз ги изстисках през тензух, ръчно, може да изберете друг начин. Приготвеният сок загрейте леко и сложете захар на вкус. Добавете желатина и го разтворете в сока. След като желирания сок се охлади, но преди да стегне го разпределете върху охладения вече млечен слой. Сложете в хладилник за поне три-четири часа.
Сервирайте пана котата поръсена със зрънца пресен нар.
Много елегантни панакоти, и от миналата публикация също! Поздрави
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Дени! И на мен ми допаднаха - и на вид, и на вкус!
ИзтриванеМного красиво изглежда Веси! Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Мими!
Изтриване