вторник, 19 януари 2021 г.

Панирани бити печурки

Тазе рецепта съм срещала отдавна из интернет пространството, не знам кой е източника, но е лесна и вкусна.

Необходими продукти:

около десетина едри печурки
сол

1 яйце
1 с.л. соев сос
1/2 ч.ч. вода
10 гр прясна мая
брашно

 




Приготвяне:

Постъпваме жестоко с гъбите, като ги поставяме върху дъска и ги удряме отгоре с друга,  по този начин гъбите се сплескват и леко нацепват остстрани. Посоляваме. Разбъркваме продуктите за панировката до гъста смес. Потапяме гъбите от двете страни и пържим в сгорещено олио. Поднасяме със салата.






Аз панирах и крекхо месце в същата панирока, чусдесно се получи и то.





4 коментара:

  1. Чудесни са гъбките Веси.Не съм срещала тази рецепта.Ще ги изпробвам.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Интересното тук е сплескването, а и маята в панировката.

      Изтриване
  2. Прекрасно допълнение към бялото вино :)

    ОтговорИзтриване
  3. Другия път ще опитам с вино:)

    ОтговорИзтриване