вторник, 11 август 2020 г.

Супа с елда и гъби



Супа с елда и гъби

Продукти:
250 гр печурки
1 глава лук
2 моркова
1/3 ч.ч. елда (гречка)
олио
чесън
куркума
индийско орехче, кимион, черен пипер
сол 
магданоз


Приготвяне:
Гъбите се нарязват на филийки. Лукът и чесънът се нарязват и задушават в олиото. Добавят се подправките, без магданоза и се разбърква. Следват гъбите. Похлупете с капака да се задушат. През това време настържете морковите и измийте елдата. Добавете и тях в тенджерката и сипете 1,5 литра вода. Посолете и покрийте с похлупака, като оставите да къкри двадесет минути. Сервирайте със ситно накълцан магданоз и по желание сок от лимон.




* Рецептата е от блога на една симпатична дама, с име Боряна, приготвяна и снимана преди години.




2 коментара:

  1. Интересна супа, не съм правила подобна.Прекрасно изглежда Веси.Благодаря за идеята !
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Който обича елда, ще одобри, че тя има специфичен вкус.

      Изтриване