Необходими продукти:
заешко месо - 300 г (сварено, обезкостено и нарязано)
бульона от варенето
3 с.л. сушен пресен лук
1 морков
1/2 домат
2 см. корен пащърнак
парче корен целина, колкото локум
3 картофа
2 с.л. универсална домашна подправка или на вкус купена
олио
масло
джоджен
сол, ако не е достатъчна подправката
1 ч.л. пушен пипер
200 мл шампанско
1 яйце
2-3 с.л. заквасена сметана
Начин на приготвяне:
В тенджера сипете олио, нарежете морковите на кубчета, а лука, целината, пащърнака и картофите - на дребно. Задушете ги и долейте бульона, шампанското и топла вода до желана гъстота.
Когато поври супата, сипете и нарязаното заешко месо и нарязания домат.
Оставете супата да къкри на слаб котлон и овкусете с подправките.
Свалете от котлона и застройте с яйцето и сметаната
Сервирайте гореща!
Много подходяща супа при настинка и грип в зимните дни, но аз естествено настинах и насред лято:)
Оправяй се бързо, Веси! Супа с шампанско не съм опитвала, но идеята е много интересна. Благодаря ти!
ОтговорИзтриванеИлианка, знаех, че ще се отзовеш:) Поздрави!
ИзтриванеМного обичам заешко, а супа не съм опитвала. Чудесна идея. И бързо оздравяване!
ОтговорИзтриванеУ нас е малко збранено, от останалите, но за себе си приготвих на два-три пъти:)
ИзтриванеВесииии, звучи вкусно и примамливо. Само да намеря заешко, че тук при мен е сложна работа с това месо. С удоволствие бих я пробвала. Поздрави от Виена.
ОтговорИзтриванеДими, ти ли с този профил:) Дано намериш заешко:)
ОтговорИзтриване