четвъртък, 18 април 2019 г.

Злободневна бездушевност

Някои може да бъркат добрината ми с глупост, мълчанието ми с приемане на тяхното отношение, възпитанието и самообладанието ми с примирение, подчинение и безхарактерност! Нека, това си е за тяхна сметка! 
Аз, докато притежавам всички тези качества и нося слънце в душата си - ще ги превъзхождам винаги (и независимо от позицията)! 
Много лоши хора срещнах в живота си, знам, ще срещна и още, и още, но единственото, което не искам никога да се случи, и се моля да не се случи е ... да стана като тях!

6 коментара:

  1. Весе, страшно си права. Всяка сутрин се моля да не изневеря на себе си

    ОтговорИзтриване
  2. Веси, винаги се учудвам на лошотията на хората. Мисля, че съм облаготелствана да не съм срещала в живота си много такива хора, но наскоро се сблъсках с голяма злоба и лошотия. Защо неможе човек да се усмихне, да обича и раздава доброта... толкова е хубаво на душата, когато правиш един човек щастлив и усмихнат.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хриси, застраховка няма - нито за количеството им, нито за лошотията им. А още по-страшното е, че го правят ей така, за спорта, без причина, сякаш се хранят с това да причиняват зло другиму. Чудя се как живеят с тази съвест...

      Изтриване
  3. Веси,
    и аз съм срещала лоши хора, но и аз понякога съм била такава когато видя,че дадени хора не се вразумяват от постъпките си.Но не забравям и думите на Господ : С каквато мяра мерите с такава ще Ви се отмери и също така да прощавам до 77 пъти по 7 за да ми бъде и на мен простено.Така,че трябва да се молим някои хора Господ да ги вразуми, да се поправят.А също така винаги да молим Господ да си вземаме и ние поука, да можем да видим недостатъците си и сами и ние да се поправяме, да можем сами да се борим с нешите грехове и страсти, но с Божията помощ.Защото не сме напълно сигурни дали винаги ние сме прави и винаги ние най - правилно сме постъпили в даден момент.
    Бог казва,че хората трябва да си прощават, да се обичат и да живеят в мир.А за да стане това трябва много да се смиряваме и да даваме от себе си всичко за ближния и за Бога.Не работим ли тук на земята за Господ, не пазим ли заповедите няма как и на нас Господ да помага.Най - доброто качество обаче у всеки човек е когато се моли за тези, които са му направили зло.Така се е молил и Христос когато са го разпъвали на кръста.Молил се е за тези лоши хора за да се осъзнаят.
    Поздрави сърдечни !

    ОтговорИзтриване
  4. Не знам, Ели, дали бих се молила за тях...Аз просто не искам да знам, че съществуват, искам да оставя друг да ги съди, а аз да съм далеч от тях.

    ОтговорИзтриване