вторник, 5 февруари 2019 г.

Бохчи с кайма

Рецепатата е на Диани, но не я намирам в блога и. Дианка, благодаря!

Снимката е правена много отдавна и е с лошо качество.


Продукти:
Тесто:
250 гр бяло брашно
250 гр типово брашно
2 яйца
1/2 пакетче суха мая или 25 гр прясна
1 ч.ч. вода
1 ч.л. сол
щипка мащерка, риган, черен пипер
1/2 ч.л. захар
смес от сусамово семе и картофено пюре на люспи за паниране.

Плънка:
250 гр кайма
1 яйце
2 с.л. картофено пюре на люспи
2 с.л. газирана вода
щипка  червен пипер, черен пипер, кимион, чесън на прах
сол
кашкавал на кубчета - 1/1 см.

олио за пържене


Приготвяне:
Омесва се тесто от изброените продукти и се завива докато се приготви плънката. Омесва се и каймата с останалите продукти.
Върху хартия за печене се поръсва от панировката, къса се от тестото и се разтомва на тънък около 3 мм пласт, поставя се върху панировката. Вмема се малко кайма и кубче кашкавал и се поставят върху тестото. Краищата на диска се захващат и притискат, да се образува бохча. Пържат се на маслена баня на умерена температура.






8 коментара:

  1. Интересна рецепта Веси.Много красиво изглеждат тези бохчи с кайма.
    Поздрави и лека нова седмица !

    ОтговорИзтриване
  2. Виж, ето тази вкусотия ще я направя още тази събота, без да си записвам даже! Страхотна идея, Веси! Целувки!

    ОтговорИзтриване
  3. Ммм, както обичам тестеничко...А и хубавички. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря от сърце, Весе - драго ми е, че са ви се харесали,
    но в блога ми от няколко години месните продукти не присъстват.
    Разкошно са се получили твоите, поздрави и хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Абе май въобще ги няма тези в блога ти, аз ги имам от форума. Дианка, ти какво, да не приобщи цялото семейство към постната кухня?!? Мислех, че само по време на пости...

      Изтриване