неделя, 22 април 2018 г.

Лучено кашкавален сандвич наобратно

Предлагам нещо простичко и вкусно.
Хапнете си на закуска, а може и за лека вечеря с една салата или айрян.
Снимката ми е много стара, правила съм ги отдавна, когато ги показа Юлка - Марабу в "Гответе с мен".
Показвам ги на вас, но трябва и аз да приготвя пак.
Юлка, ако четеш, липсваш ми:), хайде чакам да ни събереш пак заедно:)

Продукти:

6-8 филии хляб 
1 средна глава кромид лук
1 яйце
200 г настърган кашкавал тип Моцарела (може всякакъв)
1 ч л суха подправка по вкус (чубрица, ароматни градински подправки, суха гъбена супа)
сол 
смлян черен пипер

Приготвяне:
Лукът се  нарязва на дребно. Всички продукти се смесват и пълнежа се разпределя по филиите  с дебелина около 1 см.
Тефлонов тиган се нагрява и филиите се запържват  на среден огън 2-3 минути от всяка страна - първо се поставят с пълнежа надолу, а ненамазаната страна се намаслява леко с олио/ зехтин. Сервират се горещи.

4 коментара:

  1. Много интересни сандвичи Веси.Не съм правила подобни, но са лесни и много вкусни.
    Поздрави и усмивки !

    ОтговорИзтриване
  2. Супер! И бързо се правят :)
    Добра опция я, вместо да се загрява фурна за запичане, както често аз правя :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мда, а също и за такива, които си нямат фурна примерно:)

      Изтриване