Обичам Родината си безумно!
И така ще е винаги!
Дай боже никога да не ми се наложи да живея извън пределите и, не бих могла.
Вярвам, че пътя, по който сме поели днес е верния и лека полека вървим към по-добър живот. Нека не сме само негодуващи наблюдатели в него, нека сме все повече отдадени участници!
Честит празник!
Мислех да направя питка, но се сетих за тези вкусни и мекички милинки, неустоими.
Милинки
Мивис е всъщност Мария от Лясковец, който е писал, или просто чел до преди 1-2 години в "Гответе с мен" я знае, останалите може да надникнат, слава богу, освен, че съсипаха форума, новите собственици на сайта поне рецептите запазиха.
Правила съм доста рецепти на Мивис, всички успешни, и тази е една от тях!
Продукти:
Продукти:
70 гр краве масло
1 к. ч. олио
5 с. л. брашно
натрошено сирене (около 1 ч.ч.)
Приготовление:
1 к. ч. олио
5 с. л. брашно
натрошено сирене (около 1 ч.ч.)
Приготовление:
От брашното и останалите продукти омесваме тесто, аз меся в машината, но ако желаете, омесете на ръка.
Намазваме тавата с масло. От тестото правим
топчета, колкото орех и ги редим едно до друго докато напълним тавата, с диаметър около 30-35 см, нека е по-дълбока.
Оставят се да втасат докато напълнят тавата, аз втасвам във фурната на 40-50 градуса. През това време правя кашата ,
с която мажа милинките, като втасат. Пека на 20-220 градуса да приятен загар.
Като ги извадим ги напръскваме с вода и ги завиваме с чиста кърпа за 10 мин. да омекнат.
Намазваме тавата с масло. От тестото правим
топчета, колкото орех и ги редим едно до друго докато напълним тавата, с диаметър около 30-35 см, нека е по-дълбока.
Оставят се да втасат докато напълнят тавата, аз втасвам във фурната на 40-50 градуса. През това време правя кашата ,
с която мажа милинките, като втасат. Пека на 20-220 градуса да приятен загар.
Като ги извадим ги напръскваме с вода и ги завиваме с чиста кърпа за 10 мин. да омекнат.
Чудесни са!
Обожавам поръската им :) Поздрави!
ОтговорИзтриванеМмм...да, вкусно е!
ИзтриванеЧудесни милинки Веси.Скоро правихме с галета, много вкусни стават и с твоята поръска.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Не съм правила с галета, Ели:)
ИзтриванеНа Мивис милинките и аз харесвам :) Защото са със сирене.
ОтговорИзтриванеЧудесни са твоите, Веси, бих си дръпнала едничка, че отдавна не съм правила.
Поздрави и хубав празник утре!
И аз ги бях забравила, ето сега подсещам и теб:)
Изтриване