петък, 16 март 2018 г.

Шкембе чорба от пилешко филе

Правила съм освен традиционната шкембе чорба, и такава с кладница, и такава с пилешки воденички Преди време пък приготвих пача от пуешко месо, а днес е ред на това фалшиво шкембе.

Рецептата намерих тук, посочи ми я Мариана Г.:)

Продукти:
800 грама пилешко филе
50 грама масло
2 с.л. олио
2 с.л. брашно
1 ч. л. червен пипер
1 л. прясно мляко
1 л. от бульона в който е вряло филето
черен пипер
сол




Начин на приготвяне :
Залейте с вода филето, посолете и го сварете за около 20 минути. 
Нарежете го на кубчета с размер около сантиметър.
В тенджерата в която ще варите шкембето изсипете олиото и маслото, загрейте и добавете брашното, запържете го до светло кафяво. 
Прибавете червения пипер и започнете да прибавяте от горещия бульон и да разбърквате. 
След като се получи гъста каша, прибавете прясното мляко и отново разбъркайте.
Прибавете черния пипер и нарязаното месо. Може да добавите още сол, ако е нужно.
Варете пилешката шкембе чорба още около петнадесет минути на слаб котлон. При поднасяне може да предложите стрит чесън в малко оцет. 




2 коментара:

  1. Веси,
    интересно предложение за фалшиво шкембе.Имам няколко рецепти за такова - с гъби и вегетарианско.А тази рецепта е много интересна , сигурна съм и вкусна.
    Поздрави и успешна нова седмица !

    ОтговорИзтриване