четвъртък, 29 декември 2016 г.

Торта троен шоколад за една Любов

За една Любов

Днешната ми публикация ще е малко философска. Това е, защото през изминалата година им се случиха не само хубавите неща. Естествено, че като родител ми се иска всеки ден да им носи радост, но живота е пъстър и неминуемо има и проблеми или неприятни случки. 
Затова ми се иска днес да им пожелая освен да са живи и здрави и да имат късмет, да им пожелая и вяра, мъдрост, смиреност, търпение, взаимност, романтичност, способност да оценяват това, което имат, да са благодарни за истински важните неща, да не се гневят напразно, да са позитивни. Да вярват в доброто и да правят добро, независимо, че понякога им се струва излишно, глупаво, неразбрано и смешно. Знам, че в младостта си човек трудно оценява всичко това, че в младостта всичко е черно и бяло, че мечтите са по-дръзки, че разочарованията са по-дълбоки...
Но аз знам, че имам най-умните дъщеря и зет, че и двамата имат чисти сърца и изградени ценности, че могат да постигнат всичко заедно, че имат интелекта и качествата да преодоляват всичко, в името на нейно величество Любовта!
Мили мои деца, не пропускайте този ден и го отбелязвайте винаги - дали с тържество, дали с малък жест, дали с нещо друго, така, както ви харесва! 
И нека дните за празнуване се множат, нека връзката ви се развива и обогатява, и вие се променяйте и съхранявайте себе си едновременно и непременно. Бъдете себе си, но и допълвайте другия, бъдете щастливи! 
Но търсете щастието навсякъде, то не е непременно и само във веселите и безгрижни мигове, то е и в трудните моменти, когато усещате подкрепата на любимия човек! 
Обичаме ви!


Торта троен шоколад


Тортата е отдавна популярна в нета, но аз си я харесах при Люската, макар да промених някои неща, най-вече блата, и намалих наполовина продуктите, за по-малка торта.







Необходими продукти:
100 г бисквити амарети
50 г черен шоколад
50 г масло
450 мл течна сметана
300 мл прясно мляко
100 г черен шоколад
100 г млечен шоколад
100 г бял шоколад
2 бр. желатин Йоткер





Приготвяне:В хаванче натрошавам бисквитките, прехвърлям в поднос с ринг, с диаметър 18 см. Прибавям разтопеното масло, заедно с шоколада и разбърквам и разпределям равномерно по дъното, притискайки, за да се оформи блат. Поставям в хладилника за кратко.През това време накисвам желатина в малко студена вода, за да набъбне. После го разделям на три. Смесваме млякото и сметаната в три отделни съда - по 150 мл сметана и 100 мл млякои. Слагам първата част на котлона да се загрее почти до  кипване. Дърпам и прибавям начупения черен шоколад. Бъркам до изглаждане и добавям и набъбналия желатин и пак разбърквам докато се разтвори и се получи хубава, хомогенна смес. Изливам върху блата и слагам в хладилника да стегне. С втората и третата част постъпвам по същия начин, като добавям млечния в едната, и белия в другата част. Изчаквам да стегне предната смес и тогава приготвям следващата, като я излизвам съм я оставила леко да изстине преди това, за да не "размекне" слоят отдолу. Поставям в хладилника за поне 2 часа. Изваждам от формата и украсявам със сърце, малко поръсено какао  и няколко трюфела.














2 коментара:

  1. Веси,
    чудесна, много красива торта.Чудесни пожелания към младото семейство.Здраве, попътен вятър и сбъдване на най - съкровенни желания им пожелавам от сърце.
    Весели и мили празници !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, приготвих я с много любов!
      Семейството натрупа доста години, макар да чакаме да се официализира:)), но здраве да е, когато решат и както решат, да са живи и здрави само!

      Изтриване