Как съм пропуснала да запиша тук тази вкусна лятна гозба. Да не говорим колко трудно я изнамерих, приготвяла я бях преди години, и то често, но това лято се сетих за нея отново.
6estja и или всъщност Петя, която стои зад този никнейм е автор на рецептата, във форума на "Гответе с мен", ех, колко познанства и приятелства намерих там...голяма отговорност трябва да носят сегашните собственици, съсипвайки нещо, градено години с любов и разбирателство. Съсипвайки форума, ограбиха не само всеки един от нас, но и всички, които го посещаваха да черпят идеи или просто да си прекарат приятно.
Докато още е лято, не пропускайте да си приготвите:
6estja и или всъщност Петя, която стои зад този никнейм е автор на рецептата, във форума на "Гответе с мен", ех, колко познанства и приятелства намерих там...голяма отговорност трябва да носят сегашните собственици, съсипвайки нещо, градено години с любов и разбирателство. Съсипвайки форума, ограбиха не само всеки един от нас, но и всички, които го посещаваха да черпят идеи или просто да си прекарат приятно.
Докато още е лято, не пропускайте да си приготвите:
Лятна манджа с прясно мляко
Продукти:
1 голяма глава лук
2-3 чушки
2-3 домата ( може и от буркан )
2-3 с.л. брашно
1 литър прясно мляко
черен пипер и сол на вкус
магданоз за поръсване
Приготвяне:
Запържваме нарязания лук и чушките до омекване. Добавяме нарязания домат и задушаваме. След като зеленчуците са готови слагаме брашното, разбъркваме добре и сипваме прясното мляко. Добавяме подправките, варим до готовност и сервираме с нарязан магданоз. Да ви е сладко!
Интерсно...
ОтговорИзтриване:)ИНТЕРЕСНО имах предвид
ИзтриванеМного е вкусно, Миленка.
ИзтриванеВеси, не съжалявай - там се "отворих", но всяко нещо с времето си - там се запознахме, от там поддържаме пршятелство, но всеки собственик има правото сам да си трощи главата
ОтговорИзтриванеНе знам, Бате, дразня се, когато нещо, създавано с години се руши с лека ръка, блоговете също са хубаво нещо, но там имаше колектив, бяхме заедно, контактувахме непрекъснато...
ИзтриванеВеси,
ОтговорИзтриванечудесно ястие от старата ни българска кухня.Много интересно и много вкусно.
Поздрави !
Ели, аз честно казано за пръв път го научих преди няколко години от Петя, дори ми звучеше странна комбинацията, но се оказа вкусно.
Изтриване