четвъртък, 2 юли 2015 г.

Карамелен крем с фиде

Навън не е зима, и снимките ми не са като на Ирма, май се получи и по-гъстичък десерта ми, но вкуса съм сигурна, че е същия, като този.  Много, много нежен и приятен, определено лесен и достъпен, ще се прави често у дома, а ако опитате - и вие ще повторите. 


Карамелен крем с фиде 



Продукти:


1 л. прясно мляко
1/2 ч.ч. захар 
1 ванилия
150 гр. ситно фиде с яйца (от Лидл)

за карамелената коричка
6 с.л. +1  ванилия

Приготвяне:

Сваряваме млякото и захарта в тенджера. Добавяме фидето при непрекъснато бъркане, докато се свари и поеме почти изцяло млякото. Течната част трябва да е като гъст сос.
Насипваме го в купички и оставяме да се охлади леко . Поръсваме на всяка порция по 1 с.л. от смесената с ванилията захар и поставяме купичките под грил, да се отгоре десерта.







6 коментара:

  1. Веси,
    не съм правила такъв крем - карамел, но идеята ми хареса.Сестра ми прави крема в тортена форма като на дъното слага кроасани от малките и после като го обърне става много красив десерт.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, този десерт с кроасаните съм правила и ми харесва, както и кодрит кадира:) Поздрави и за теб!

      Изтриване
  2. И аз му се каня точно на този десерт, ама още не съм опитала. Щом казваш, че е като крем карамел... Ние хич не се обичаме с този десерт. Но пък изглежда чуден твоят, Веси (както и на Ирма)!
    Поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гери, всъщност макар така да съм записа името му - при Ирма е по-точно заглавието - вкуса е различен, най-малкото, защото няма яйца, но пък е карамелен, затова така ми звучеше...

      Изтриване
  3. Страхотна идея, Веси! Не съм правила такъв десерт, но изглежда много вкусно. А и много обичам крем карамел, така че съм сигурна, че и това ще ми допадне!
    Поздрави и успешна седмица! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Светле, вкусен е крема, различава се от крем карамела, но е карамелен определено.

      Изтриване