Смокинов чийз пай
Продукти:
десетина пресни смокини
десетина бисквити "Роден край" какао
220 гр крема сирене или извара фина
200 гр сладко от смокини или друго
1/2 ч.ч. нарязани орехи
1/2 ч.ч.сушени боровинки
2 ч.ч., брашно
100 г масло
1/4 ч.ч. захар
3 яйца
1 пакетче ванилия
1 пакетче бакпулвер
Приготвяне:
Разбъркваме заедно яйцето, мекото масло и захарта. Добавяме бакпулвера с пресятото брашно и ванилията.
Замесваме меко тесто, което не трябва да лепне по пръстите. Разстиламе тестото в застлана с хартия за печене тавичка (около 25 см), като хубаво притискаме по ръбовете и стените.
Разбъркваме заедно продуктите за плънката - крема сиренето, 2 яйца, сладкото, натрошените чаени бисквити, орехи, стафиди.
Получава се ронлива смес. Разпределяме я върху тестото и отгоре притискаме разполовени пресни смокини. Слагаме сладкиша да се пече в предварително загряна умерена фурна до готовност.
Разбъркваме заедно продуктите за плънката - крема сиренето, 2 яйца, сладкото, натрошените чаени бисквити, орехи, стафиди.
Получава се ронлива смес. Разпределяме я върху тестото и отгоре притискаме разполовени пресни смокини. Слагаме сладкиша да се пече в предварително загряна умерена фурна до готовност.
Поднасяме охладен.
И някои решиха, че може да е и още по-сладко:)
Завъртя ми главата още с кашичката........,а с този смокинов сладкиш ме довърши!
ОтговорИзтриванеПрегръдки,Веси (не горещи а прохладни,морски:))!
Охо, кой е вече на морето...благодаря, Миленче и да не изгориш, обръщай се гръб, корем:))
ОтговорИзтриване:))
ИзтриванеЧудесен е паят Веси, лек и вкусен плодов сладкиш.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Мерси, Ели, аз обичам плодови сладкиши, за жалост повече от самите плодове, но с твоя помощ се опитвам да ги заобичам повече, поздрави!
ОтговорИзтриване