четвъртък, 5 ноември 2020 г.

Пълнени камби с фасул и кайма

 Само ще кажа - мнооого са вкусни!



Необходими продукти:

червени камби - моите 9 бр.
1 малка консерва. зрял фасул
1 гл. кромид лук
3-4 с.л. млени домати
400 гр. кайма
1/3 ч.ч. олио
1 ч.л. червен пипер
черен пипер
сол на вкус



Приготвяне:
В загрята мазнина се прибавят ситно нарязания лук и каймата. Задушават се с малко вода. Прибавят се червеният и черният пипер, доматите и зрелия фасул.
Камбите се почистват от семките, набождат се с вилица и се пълнят със сместа.
Нареждат се в тавичка, заливат се с останалата мазнина и 1/2 ч.ч. вода и се пекат в силна фурна.





Рецептата е от една невероятна жена - Пеполинка -Вкусотиите на Пеполина. Благодаря, прителко!



2 коментара:

  1. Весенце, нали знаеш колко много те обичам. Прегръдка и целувка от мен миличка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Зная...колкото и аз теб, толкова доброта струи от теб...

      Изтриване