понеделник, 27 февруари 2023 г.

Печено пиле в буркан, с картофи и моркови






Преди много години бях правила нещо подобно, но не съм записала рецептата. В интернет има рецепти, не се спрях на нито една, но все пак идеята е от там.

Необходими продукти:
1 пиле, около 1,5 кг
8 средни картофа
2 моркова
1 глава лук
дафинов лист
сол
черен пипер
розмарин

Начин на приготвяне:
Пилето се нарязва на парчета, като се премахва кожата.  Осолява се и се поръсва с черния пипер и розмарина и се обърква.
Картофите и морковите се обелват и нарязват на едро, лука също. В два буркана от 800 гр и един от 1,5 кг се нареждат на дъното картофи, моркови и лук, посолява се. Отгоре се слагат парчета пиле, върху тях отново лук, моркови и картофи. По парче фолио, сгънато на две се поставя на отворите на бурканите и хубаво се притиска. Бурканите се слагат в студена фурна, тя се включва на 200 градуса и се пече час и половина. Оставя се да се поохлади и се сервира. Може да се прехвърли в тавичка и да се запече лек за загар под реотаните. Много крехко се получава.


Няма коментари:

Публикуване на коментар