събота, 23 октомври 2021 г.

Разядка от патладжан с извара

Имах един останал от друго печен патладжан, който се чудех какво да направя, че да не изхвърлям. В хладилника и кутийка извара намерих. Получи се вкусно.

Необходими продукти:

1 печен патладжан

200 гр извара

сол

бял пипер

чесън на прах

зехтин

пушен пипер


Начин на приготвяне:

Патладжана се бели и намачква с вилицата, добавя се изварата, посолява се на вкус и се поръсва с пипера и чесъна, долива се зехтин на вкус. Оформя се в чиния (то при мен едно оформянеее...) и отново се полива със струйка зехтин и поръсва с пушен пипер. С препечен хляб или топла питка - все е вкусно.





4 коментара:

  1. Веси,
    семпла, но вкусна разядка.Патладжани много не обичаме у дома, но покрай рецептите от турската кухня сега им намирам приложение.Ще изпробваме и твоята разядка.
    Поздрави, успешна седмица !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз пък много обичам патладжан, под всякаква форма, малко е тежък за стомаха обаче. В Турция прекалявах, кой каквото хапва, в моята чиния все патладжанени вкусотии...

      Изтриване