понеделник, 15 март 2021 г.

Шоколадово-лешникова торта "Рибка"


Шефката е рожденичка! Да е жива и здрава!
Това е моят подарък за нея - малка тортичка - 20 см, да се почерпят вкъщи:)

Надявам се да и хареса закачливата идея със зодията, и съм сигурна, че ще зарадвам малката и принцеса. Дано се одобри и на вкус, пълна импровизация е.






Необходими продукти:

3 опаковки от по 150 гр бисквити с парченца шоколад и лешници - от Лидл

200 гр лешников шоколадов крем - Нутела или подобен
200 гр заквасена сметана
150 гр натурално крем сирене от Лидл (или Филаделфия)


125 гр меко масло
50 гр пудра захар


200 гр розов фондан
200 гр бял фондан
златен брокат ядлив
оранжева боя на прах
черен маркеп ядлив
червен маркер ядлив







Начин на приготвяне:
Ринга се поставя върху подходяща чиния или поднос.На дъното се подрежда едната опаковка с бисквити, като  промеждутъците също се запълват с натрошена бисквита.
Лешниковия крем, сметаната и крем сиренето се разбиват с миксер, да се обединят. Половината от него се поставя върху бисквитите, следва пласт бисквити, пласт крем и пласт бисквити, които се притискат, дапотънат в крема. Слага се в хладиника да стегне, при мен една нощ. 
Изважда се. Мекото масло, извадено от хладирника от предната вечер се разбива с пудрата захар до побеляване с миксер. Цялата торта се шпаклова внимателно с масления крем, отгоре и отстрани, слага се в хлабидника.
През това време се моделира рибката от белия фондан. С чиста четка за рисуване се нанася броката и боята, като съвсем леко с навляжнява с вода, преди потапяне в боята. С меркерите се правят съответните щрихи по перките, устните и опашката. Очите са от шоколадови перлички, може да се моделира и от фондана и оцвети. 
Разточва се розовия фондан и с него се покрива тортичката. Поставя се рибката, отстрани се поръсва със златни перлички, които леко се притискат към фондана, за да не се изтъркалят. От остатъка от фондана се правят няколко мидички.














2 коментара:

  1. Това е чудесна идея за подарък Веси.Аз обикновено подарявам книги, но и това е едно прекрасно изненадващо изкушение .Чудесна е и тази торта !
    Бъдете здрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Ели! Книгите...не са за всеки. За мен са най-желания подарък, но пък има и хора, които не четата, уви...А тортичка е виноги подходяща за всеки РД!

      Изтриване