понеделник, 13 юли 2020 г.

Боб с прясно мляко


Честно, никога не ми е хрумвала тази комбинация, видях я при Миленка и трябваше да опитам.
Съмнявах се обаче, че половинката ще опита. Голямо беше учудването ми, когато на ултиматума - "Пролетен боб с джанки ли да направя или боб с прясно мляко", той отговори "О, по-добре с прясно мляко, отколкото тоя киселяк" Киселяка изобщо не е кисел, напротив чудесна е рецептата, имам я в блога, и той си я е хапвал доволно, но не помни такива "извращения".

БОБ С ПРЯСНО МЛЯКО



Необходими продукти:
500 гр. бял боб, суров
1 морков
1 глава лук
3 кисели краставички
сол
джожден
250мл.прясно мляко;
около 50 мл. олио 

Приготвяне:
Сваряваме боба, като след първото завиране, сменяме водата... Във втората вода слагаме  сол.
В тиган загрява мазнината и пускаме ситно нарязаните лук, краставичките и морков, оставяме да се задушат в собствените си сокове и сипваме в тенджерката, добавяме и прясното мляко. Подправяме с  джоджен и оставяме да поври още 15 мин. Поднасяме с люта суха чушка и лимон.


4 коментара:

  1. Всякакви комбинации измислям, но точно тази нямаше да ми дойде на ум

    ОтговорИзтриване
  2. Веси,
    за първи път срещам такава комбинация.Интересна идея стига белия фасул да не дразни стомаха.Защото самия фасул е тежка храна.Аз винаги правя фасула с вода, даже и с малко зеленчуци.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване