Честно, никога не ми е хрумвала тази комбинация, видях я при Миленка и трябваше да опитам.
Съмнявах се обаче, че половинката ще опита. Голямо беше учудването ми, когато на ултиматума - "Пролетен боб с джанки ли да направя или боб с прясно мляко", той отговори "О, по-добре с прясно мляко, отколкото тоя киселяк" Киселяка изобщо не е кисел, напротив чудесна е рецептата, имам я в блога, и той си я е хапвал доволно, но не помни такива "извращения".
500 гр. бял боб, суров
1 морков
1 глава лук
3 кисели краставички
сол
джожден
250мл.прясно мляко;
около 50 мл. олио
Приготвяне:
Сваряваме боба, като след първото завиране, сменяме водата... Във втората вода слагаме сол.
В тиган загрява мазнината и пускаме ситно нарязаните лук, краставичките и морков, оставяме да се задушат в собствените си сокове и сипваме в тенджерката, добавяме и прясното мляко. Подправяме с джоджен и оставяме да поври още 15 мин. Поднасяме с люта суха чушка и лимон.
Сваряваме боба, като след първото завиране, сменяме водата... Във втората вода слагаме сол.
В тиган загрява мазнината и пускаме ситно нарязаните лук, краставичките и морков, оставяме да се задушат в собствените си сокове и сипваме в тенджерката, добавяме и прясното мляко. Подправяме с джоджен и оставяме да поври още 15 мин. Поднасяме с люта суха чушка и лимон.
Всякакви комбинации измислям, но точно тази нямаше да ми дойде на ум
ОтговорИзтриванеИ на мен, но на Миленка и дошло явно.
ИзтриванеВеси,
ОтговорИзтриванеза първи път срещам такава комбинация.Интересна идея стига белия фасул да не дразни стомаха.Защото самия фасул е тежка храна.Аз винаги правя фасула с вода, даже и с малко зеленчуци.
Поздрави !
Много вкусно се получи!
Изтриване