петък, 25 май 2018 г.

Салата с тиквен дресинг


1/2 глава китайско зеле
200 гр спанак
шепа сушени червени боровинки
3-4 орехови ядки
1 зелена ябълка
50 гр сирене чедар
слънчогледови семки

Дресинг:
100 гр сварена и пасирана тиква (имам във фризера)
1 ск. чесън
1/2 ч.ч. зехтин
1/2 ч.ч. оцет - при мен домашен къпинов
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
щипка черен пипер
струйка сос от нар




Нарязват се зелето и спанака, добавят се сушените боровинки, начупените орехови ядки, нарязаните на кубчета ябълка и чедар, поръсват се слънчогледовите семки.

От останалите продукти се приготвя дресинг, аз поставям всички продукти в буркан с винт и енергично разклащам. Поливам салатата и оставям в хладилника за десетина минути да се охлади.
Вкусна е:)




Идеята за тази салата е от брошура на Кауфланд:)

2 коментара:

  1. Веси,
    и аз имам тиква във фризера - цяла и настъргана.Скоро се чудих какво да приготвя с нея.Така,че ще се възползвам от твоето предложение.
    Поздрави и усмивки !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Интересно е съчетанието, по-различно.

      Изтриване