неделя, 7 февруари 2021 г.

Сладки с карамелена посипка

Едни от най-вкусните сладки, които съм правила и опитвала.



Рецептата е на Йоли. Преди години живота ни срещна и сприятели с нея, бяха много приятни моменти, но после ни отдалечи, така се случва понякога. При всички случаи, за мен Йоли е талант в кухнята. 



Необходими продукти:

250 гр брашно
15- гр студено масло
1 яйце
1 ч.л. настъргана портокалова кора
щ. сол

Карамелена поръска:
50 гр масло
100 гр мед
4 с.л. сладкарска сметана
50 гр смлени орехи
30 гр белен слънчоглед
30 гр тиквено семе
100гр кандирани корички от Лидл





Начин на пирготвяне:

От първата част на продуктите се омесва тесто, което престоява 30 минути в хладилника. Ядките са запичат на сух тиган, добавят се маслото, сметаната, меда и накрая коричките. Оставя се тази смес да кипне и се бърка 1-2 минути, да се сгъсти леко.Охлажда се.
Тестото се разточва и с формичка се изразват сладки в желана форма. Нареждат се в тава, застлана с хартия за печене. В центъра на всяка сладка с малка лъжичка се поставя от карамелената смес. Бисквитките се пекат в загрята на 170 градуса фурна до порозовяване. След изстиване се украсяват със стопен бял шоколад.










Няма коментари:

Публикуване на коментар