понеделник, 7 декември 2015 г.

Пиле Жулиен


Не знам дали е точната рецепта, незнам и откъде съм я научила, но обикновено аз го правя така:

/Ииии без точни мерки :)/


Пиле Жулиен


Продукти:
Пилешко/пуешко бяло месо /филе/ около 500гр.
Кромид лук 1-2 гл.
Гъби 250-300гр.
2-3 с.л. брашно
250-300гр.сметана заквасена
250 гр. Майонеза
Топено сирене /може без/
250-300 мл.прясно мляко
Сол
Черен пипер

Приготвяне:
Запържва се леко лука до прозрачност, изважда се в йена. Запържват се гъбите, до извиране на течността, слагат се при лука. Запържва се месото, предварително нарязано на тънки ивички, да побелее и леко да се запържи, също се слага при лука и гъбите.
В мазнината се слага брашното, обърква се и се излива прясното мляко, бърка се до хомогенност, след което се добавя разбърканата сметана, топеното сирене, майонезата, солта и пипера. Пак се обърква хубаво, след което се излива върху продуктите в йената и зе запича във фурната.

4 коментара:

  1. Весенце, много вкусничко е това ястие и бързичко :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Пепи, всъщност не съм го приготвяла отдавна, тази рецепта е стара, ще трябва да го спретна скоро. Прегръщам те!

      Изтриване
  2. Е па трябва ли да знаеш откъде е рецептата?! Простичко, лесно и вкусно - това е важното.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване