четвъртък, 18 септември 2014 г.

Пилешко филе с майонеза

Предлагам ви нещо наистина  бързо, лесно и вкусно, макар със стара снимка:


Пилешко филе с майонеза



Продукти:

около 1/2 кг. филе
1 майонеза от 250 мл.
галета

Приготвяне:

Филето се нарязва на хапки - 2/2 см. Всяка хапка се топва обилно в майонезата, която е разбита с вилицата. После се овалва в галета и се слага в тавата /може върху хартия за печене. Така се постъпва с всички хапки. Пече се до готовност - нито да са меки и сурови, нито препечени. Това е - лесно и вкусно. Не се слага сол, може черен пипер по избор. Аз не слагам.






30 коментара:

  1. Ох, това все го гледам, а не съм го направила!
    Много апетитно изглежда :)
    Хубава вечер, Веси!

    ОтговорИзтриване
  2. :))))A аз ще сложа пиперчеееееееееееее
    Веселушке,лека вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сложи, сложи, Миленче - ще ти хареса!

      Изтриване
  3. Веси, вкусотии по никое време... Сега кой ще бае на стомаха ми да не стърже цяла вечер, докато се съмне? ;) Чудно вкусно!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гери, ще се чувствам виновна до утре:), а с прегръдка ще те омилостивя ли?

      Изтриване
  4. Много ми хареса рецептата, Веси! Ще я приготвя при първа възможност!
    Поздрави! Хубаво утре!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ивана, радвам се, и още повече, ако опиташ и ти хареса!

      Изтриване
  5. Това филенце ми е от любимите, колко пъти и да го правя, винаги отличен резултат. Благодаря, Весе!
    Наистина е много вкусно.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. А, Аля, ти вече си правила - наистина е чудесно месцето!

      Изтриване
    2. Още от форума я имам тази рецепта. Много много вкусно се получава.

      Изтриване
  6. чудесни филета, Веси! Много обичам такива, хубавото е, че спасяват от гладна смърт след рабоат :§
    Поздрави и хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мда, за такива късно прибиращи се работещи е добър вариант за вечеря!

      Изтриване
  7. Никога не съм се решавала да готвя с майонеза. Все ми се струва , че ще е тежко. Но ти ще ме изкушиш да опитам, Весе! Слънчев ден ти пожелавам!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Валя, опитай, никак не се усеща майонезата тук, аз правя и едни дробчета с бира и майонеза, пуснала съм рецепта, които за мен са най-добрите, които съм опитвала.

      Изтриване
  8. Чудесни са филенцета, Веси, много апетитни. Прекрасен ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси Таня, и на теб приятни почивни дни - цели 3 този път!

      Изтриване
  9. Весе,ще ме караш да купувам майонеза специално за случая,ама много апетитно ми звучат филенцата ти!И най-вече много бързи,което аз високо ценя при избора на рецепти!Благодаря за хубавата идея,ще се възползвам обезателно и то още тази вечер!Хубави почивни дни с много слънце и усмивки!

    ОтговорИзтриване
  10. Роси, много се радвам, че харесваш и опитваш рецептите ми! Прегръщам те!

    ОтговорИзтриване
  11. Много обичам тези филета Веси. Благодаря, че ми ги припомняш отново.
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  12. Много ми допадна тази рецепта, Веси! Непременно ще направя тези филенца.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  13. За всички, които не са пробвали рецептата - да го направят бързо :) По същия начин стават парти бутчета и крилца. Аз добавям в галетата универсална подправка. Да Ви е сладко!

    ОтговорИзтриване
  14. Дианка, Петя, вече сте опитали, но благодаря за коментарите!
    Хриси, ако направиш - ще се радвам да ви се харесат!
    Хубава кратка седмица ви желая!

    ОтговорИзтриване
  15. Probvaite i sas edro nariazani kartofi...po sashtia nachin..mmm

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. О, благодаря за идеята - непременно ще опитам.

      Изтриване
  16. Ах,как обичам такива хапчици, но като си помисля за цапаницата и не ми се започва -то е мариноване,та панировка,та една бутилка олио :)Тия дни ще ги опитам задължително :) Благодаря ,че я сподели!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз благодаря за доверието и ще съм доволна да се харесат!

      Изтриване
    2. Получиха се чудесно,добавих малко лимонов сок и сол към майонезата,благодаря още веднъж :)

      Изтриване
    3. О, много се радвам, аз не добавям обикновено сол, макар да ядем също солено, но то е въпрос на вкус!

      Изтриване