петък, 3 ноември 2017 г.

Салата от спанак

добавена нова снимка дек.2021


Ето тази вкусна салатка знам от Пепи, честно да си кажа, преди години, когато ми я сподели, въобще не си бях и помисляла да ям суров спанак:)), рецептата е простичка, салата, като салата, дори погледнах, че Пепи не я е публикувала, но е много вкусна тази комбинация, затова я споделям. (Хвърлила съм око и на една с пържени круши и синьо сирене.)
Сега се намира пресен млад спанак, още има и хубави домати, направете си я!
Пеп, по памет пиша, но така  я приготвям от години, добре че съм я  снимала:))



Продукти:

300 гр млади листа, дребни пресен спанак
1-2 хубави домата
1-2 яйца, варени
сирене
зехтин
оцет
сол


Приготвяне:

Накъсват се листата или се нарязват, отгоре се поставят нарязаните домати, нарязаните яйца и натрошеното сирене. Салатата се овкусява със солта, оцета и зехтина, може последователно, но първо да е солта, а може и да се приготви дресинг. Разбърква се, оставя се да се овкуси и се хапва с настроение!

6 коментара:

  1. Вярно, че не съм публикувала :) Но много я обичам през зимата тази салата. Ей сега скоро се очертава да ни омръзнат туршиите и почти цяла пролет хапваме такава. Пък и полезна заради желязото в пресния спанак.
    А рецептата е винаги импровизация, Весе :) Това са основните продукти - от което колкото сложиш :) носии някакви ядки, или семки, да знаеш.
    Поздрави на теб и хубав неделен ден!
    ПП: Салатата с пържена круша също е вкусна, опитай :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ние пък още не сме ги почнали туршиите:))
      Ще опитам непременно и тази с крушата, само да не забравя!
      Хубава седмица!

      Изтриване
  2. Веси,
    аз лично повече обичам спанака за салати.По - крехък, по - вкусен и по - засищащ е от салатките.А тази салата е наистина чудесна за всеки сезон.Ще я пробвам, има чери домати, има и спанак.
    Поздрави и лека и спорна седмица !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, да ти си казвала, че дори е вреден готвения спанак, е въпреки това ние си го хапваме и обичаме, но и така суров, на салата се радвам, че го открих, допада ми дори повече от марулята.
      Успешна седмица!

      Изтриване