неделя, 17 януари 2021 г.

Крехки пържоли с майонеза и сини сливи

 


За празник или не, може да си приготвите тези пържолки, много са вкусни.

Необходими продукти:
6 пържолки каре или филе, може и котлет, дебели 1-1,5 см.
3-4 с.л. майонеза
1 ч.л. зърнеста горчица
сол
черен пипер
200 гр гъби
1 глава лук
зехтин
10-12 сушени сини сливи
кашкавал за настъргване



Приготвяне:
Пържолките се изтъняват с чук за пържоли, като се поставят върху дъска, а отгоре се поставя домакинско фолио, за да не пръска при начукването. Разбъркат се майонезата, горчицата, солта и пипера. В сух тиган с незалепващо покритие се задушават гъбите до изпаряване на течността, налива се струя зехтин и нарязания лук. Сваля се и се охлажда. Върху хартия за печене в тава се поставят пържолите, мажат се с майонезената смес, поръсват се с гъбите и лука и се подреждат равномерно парчета сини сливи. Тавата се завива с фолио и се пече 30 минути на 200 градуса. Маха се фолиото, поръсва се кашкавал и се пече още 20-25 минути.

Аз сложих сини сливи на половината пържоли, че моите хора не си падат, но опитаха и им хареса!









Рецептата е от руски клип в Ютуб.

2 коментара:

  1. Разкошни са станали! Отдавна се каня да приготвя месо със сини сливи и факта, че може само аз да си го ям, ме спира:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз мислех, че мъжа ми няма да одобри, затова наполовина без сливи направих, но той опита и му допаднаха. Можеш да направиш като мен - една-две за проба.

      Изтриване