понеделник, 26 октомври 2020 г.

Бисквитената торта с ябълки






Рецептата е на Тереза Маринова, от предаването "Черешката на тортата". Подходяща за празника днес, защото е с ябълки, за Димитровден се приготвя сладкиш с ябълки. Всъщност аз доста промених рецептата, според наличните продукти.

Получи се нещо вкусно и не много калорично.



Продукти:

350 грам бисквити - при мен кръгли, маслени
400 грама сладкарска извара
400 грама цедено кисело мляко
3 ябълки
шепа сушени червени боровинки
100 грама захар
1 чаена лъжичка канела
какао за поръсване

Приготвяне:
Смесете цеденото кисело мляко със изварата и захарта и разбъркайте добре.
Настържете вътре ябълки, добавете боровинките и канелата. Разбъркайте отново.
Наредете един ред бисквити в тавичка с тортен ринг с диаметър 30 сантиметра.
Отгоре разпределете млечната смес с ябълките.
Наредете още един ред бисквити, ябълков-млечна смес. Загладете и поръсете с какао.
Поставете в хладилник за няколко часа.






Няма коментари:

Публикуване на коментар