четвъртък, 6 октомври 2016 г.

Агнешка курбан чорба

Любима ми е, а отдавна не бях правила и хапвала, е, момента настъпи, както и да ви я представя тук, нищо сложно, но много вкусно и ароматно, пък и както застудя е чудесно да се сгрееем с топла супа.

Агнешка курбан чорба



Продукти:

1-1,5 кг агнешко месо с кости - при мен от кръста
1/2 ч.ч. ориз
1 глава лук
2  зелени чушки
2 домата
1 с.л. сушен джоджен
1 ч.л. черен пипер
20 г масло
сол

застройка
1 яйце





Приготвяне:

Заливаме агнешко месо с около 3 л вода, посоляваме и слагаме да заври,  отпенваме и слагаме лука и  черен пипер. Варим на бавен огън до готовност на  месото. Изваждаме го, обезкостяваме и връщаме обратно. Слагаме в тенджерата останалите зеленчуци, нарязани на кубчета. Варим под капак 10-15 мин, добавяме ориза и джоджена и варим още 15 мин. Разбиваме яйцето с 3-4 с.л. ледено студена вода.Сипваме го на тънка струйка към врящата супа, като разбъркваме, да стане на конци.






4 коментара:

  1. Веси,
    чудесна агнешка курбан - чорба.Времето вече е подходящо за сгряващи, вкусни супи.В различните краища на страната курбанът го правят по различен начин, но все е много вкусен.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Чуден за студените дни:) Ще ми е интересно да узная и друг начин за приготвяне на курбан, Ели!

      Изтриване
  2. Разкошна е, Веси! Уютно е през студените дни, когато има вкусна манджичка(супичка):). Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Така е, Кате, а аз определено си падам по супички и манджички.

      Изтриване