вторник, 25 октомври 2016 г.

Чеснови пилешки хапки

На морето тази година хапвахме и ни харесаха. Рецептите вероятно са толкова, колкото и местата, където се предлагат, има ги почти във всяко заведение. Аз ги видях при Тили, но увеличих продуктите и леко промених.



Продукти:

800 г пилешко филе
брашно за овалване
50 г масло
2 с. л. зехтин (олио)
2 скилидки чесън
300 мл бяло вино 
вегета
черен пипер 
пуешен пипер  
копър



Приготвяне:
Месото се измива и нарязва на хапки. Овкусяват се с вегета, черен и пушен пипер.  Овалват се в брашно и се оставят за 10 минути.
Загряват се маслото и зехтина (олиото) и пилешките хапки се запържват на средна степен на котлона за около 4-5 минути от двете страни.
Добавя се чесъна, нарязан на ситно за 1 – 2 минути и се прибавя виното. Ври, докато сосът започне  се сгъсти. 
При сервиране се поръсва със ситно нарязан копър, че у дома не обичат магданоз.






Благодаря за вкусната рецепта, Тили!


4 коментара:

  1. Много апетитно предложение, Весе - ще се хареса и у дома!
    Не успявам с времето, но цялата ти нова серия е страхотна,
    поздравления, а сега отивам да се насладя на крсива Гърция:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси, Дианка, ех, това време - все не достига...

      Изтриване
  2. Много са паетитни, Веси! Обожаваме и пилешко, и чесънско :) ще ги опитаме, щом и ти, и Тили ги предлагате.
    Поздрави на теб и хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Даже се учудвам Пеп, че досега не си го спретнала, но да ви е сладко!

      Изтриване