петък, 23 октомври 2015 г.

Торта Маринела

Така съм кръстила тортичката, защото я знам от бивша колежка - Маринела. Тя беше секретарка на шефката, и въпреки че към последната не тая хубави спомени и чувства, Маринела си остана човек, когото много уважавам. Деликатна, премерена, дипломатична и коректна към всички. Макар да не одобрявам подкрепата и към въпросната шефка,  виден политик, към мен винаги е била добронамерена.
Нелка, ако случайно четеш - благодаря за отношението и хубавата рецепта, която да ме подсеща за теб!

Тортата е много семпла, лесна и вкусна, скоро не съм я правила - рецептата и снимките са стари, ако правя ще ги сменя. Украсата може да се направи и по-красива, тази е набързо-набързо, така да се каже ежедневна:)


Торта Маринела






Продукти:

3 пакетчета бисквити какао на "Роден край"
1/2 л сладкарска сметана за разбиване
1 кг киви
1 кг банани
400 мл прясно мляко
1 ч.ч. захар
2 с.л. с връх брашно

Приготвяне:

Сварява се крем от млякото, захарта и брашното, разтворено в мъничко вода. Оставя се покрит с фолио да изстине или се бърка, за да не хване коричка. Отделно се разбива сметаната да се сгъсти максимално. Двете смеси се обединяват постепенно, като се бърка само с лъжица, внимателно, не с миксер - да не се втечни. Подрежда се тортата, като се редят - ред бисквити (дупките се запълват с натрошени), киви, сметана, бисквити, банан, сметана, до изчерпване на количествата. Завършва се със сметана и се украсява по желание с плодове или друго. Много приятно се съчетават продуктите.




6 коментара:

  1. Merhabalar, çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    ОтговорИзтриване
  2. Веси, съблазняваш по никое време! Чудесна торта! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Иван, и аз все се облизвам при теб:)

    ОтговорИзтриване
  4. Иха тортичка..с киви..обичам киви и обичам такива тортички, Весе :)))

    ОтговорИзтриване