И една рецепта, която съм правила отдавна, но мисля, че е подходяща за сезона.
ТЕЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ СЪС СПАГЕТИ ОТ ТИКВИЧКИ
Продукти:
6 телешки пържолки
6 тънки тиквички
1/2 вр. пресен лук
1/2 лимон
100гр. сметана / при мен заквасена/
40 гр. масло
босилек
сол
черен пипер
Приготвяне:
Тиквичките се нарязват първо на филии, а после на тесни ивички - спагети. /Сега имам уред, благодарение на Люси тук./Запържват се за 3-4 минути в малко масло и се подправят със сол и черен пипер. Държат се на топло.
Сгорещява се останалото масло, може да се добави олио, за да не прегаря и се изпържват за 10-15 минути пържолите. Подправят се със сол и черен пипер. Сгорещява се сметаната в тенджерка за 2 минути, прибавя се ситно нарязания лук, босилека, лимоновия сок, сол и черен пипер.
Пържолите се поставят в чиния, заливат се със получения сос и отстрани се подреждат тиквичките.
Много е вкусно.
* Рецептата е стара изрезка от списание или вестник
Продукти:
6 телешки пържолки
6 тънки тиквички
1/2 вр. пресен лук
1/2 лимон
100гр. сметана / при мен заквасена/
40 гр. масло
босилек
сол
черен пипер
Приготвяне:
Тиквичките се нарязват първо на филии, а после на тесни ивички - спагети. /Сега имам уред, благодарение на Люси тук./Запържват се за 3-4 минути в малко масло и се подправят със сол и черен пипер. Държат се на топло.
Сгорещява се останалото масло, може да се добави олио, за да не прегаря и се изпържват за 10-15 минути пържолите. Подправят се със сол и черен пипер. Сгорещява се сметаната в тенджерка за 2 минути, прибавя се ситно нарязания лук, босилека, лимоновия сок, сол и черен пипер.
Пържолите се поставят в чиния, заливат се със получения сос и отстрани се подреждат тиквичките.
Много е вкусно.
* Рецептата е стара изрезка от списание или вестник
Много ми допада това предложение,Веси,и гарнитурата е много по мой вкус,телешко едва ли ще ми попадне да е крехко,но ще го опитаме с пилешко,благодаря за страхотната идея!
ОтговорИзтриванеАуууууу Весе, ама каква е тази вкусотия. Страхотно предложение! Ти май нещо си се развихрила из кухнята, А?...:))))))))))...Само едно въпросче - Не остават ли пържолките жилави при такава кратка термична обработка? Ама как го написах,а? :)))...Иначе изглеждат супер и гарнитурката е перфектна!
ОтговорИзтриванеПрегръдки, миличка!
Момичета, радвам се, че ви допада, при мен телешкото беше домашно и крехко, достатъчна му беше тази обработка, телешкото не трябва да се пържи много дълго, става по-жилаво и сухо, когато е прясно и тънко нарязано времето е достатъчно.
ОтговорИзтриванеАз се заинтригувах от "спагетите" и какъв ли е въпроснят уред? Много апетитна порция, Весе. :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Гери, допълних горе до линка на Люси "тук". Можеш да видиш уредчето, аз обиколих цяла София, но го намерих. На снимката обаче съм рязала на ръка, тогава го нямах все още.
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Весе, видях го що за чудо е. :)
ИзтриванеИ за сезона и за извън сезона този разкош все ще е добре дошъл у дома:)!
ОтговорИзтриванеБраво,Веси!:)Прегръдки!
Ще се радвам, Миленка! Прегръдка и за теб!
ИзтриванеБлагодаря ти още веднъж за прекрасната идея,Веси,както се заканих,хапнахме го с пилешко,очаквай скоро снимки в блога :) !Хубава събота!
ОтговорИзтриванеО, Роси, радвам се, че сте опитали, дано ви е харесало! Не се съмнявам, че си го фотографисала прекрасно! А на теб неделята да е зареждаща и пълноценна!
Изтриване