събота, 23 март 2019 г.

Голяма палачинка


Продукти:
3 яйца
1 щ. сол
1 щ. захар
100 мл прясно мляко
100 мл течна сметана
100 мл олио олио
1 ч.ч. брашно

За плънката:
200 гр течен шоколад
200 мл кокосова сметана, само гъстата част, отгоре на консервата


Приготвяне:

Продуктите се разбиват с миксер и тестото се изсипва в тава, върху хартия за печене. Пече се на 200 градуса до готовност и лек загар. Изважда се и се завива внимателно заедно с хартията. Оставя се да изстине. През това време се смесват течния шоколад и кокосовата сметана. При мен шоколада беше стегнал в хладилника, и за по-бързо го стопих в МВ, затова плънката ми се получи по-течна, но и така беше много вкусно. Половината от палачинката остана за другия ден и беше стегнал соса.



2 коментара:

  1. Веси,
    майка ми правеше подобна палачинка, точно като теб я печеше във фурната.Чудесна се е получила с шоколад и кокосова сметана.
    Поздрави и весела настъпваща пролет !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тази се получи много сполучлива. Поздрави и за теб и прекрасни идни дни!

      Изтриване