четвъртък, 16 август 2018 г.

кьополу



Необходими продукти:
2-3 патладжана
3-4 чушки, предпочитам зелени
1-2 домата, също предпочитам зелени

2-3 скилидки чесън
3-4 с.л. зехтин или олио
сол



Приготвяне:

Изпечете патладжана, чушките и доматите във фурната, в тава, застлана с хартия  на 200 градуса.
След като изпечете зеленчуците ги обелете и махнете дръжките. Нарежете ги на едри парчета и заедно с почистените скилидки чесън и още докато са топли е добре да ги счукате в дървено хаванче. Аз предпочитам по едро (макар тук да е ситно),  можете и да нарежете зеленчуците, както и да ги миксирате в робота. Добавете  сол на вкус,  олио или зехтин също и разбъркайте добре, оставете да се овкуси добре. 




6 коментара:

  1. Обожавам кьопоолу, тъкмо ме подсети да си направя, за което благодаря! Целувки!

    ОтговорИзтриване
  2. Любима разядка по всяко време на годината.Правя я без домати, но с малко моркови или тиквички.Чудесно е за сезона и сега.
    Поздрави и усмивки !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не съм опитвала без домати, а още по-малко с моркови или тиквички, ще опитам някой път!

      Изтриване
  3. Веси, що не си по наблизо. Чинията с тази вкусотия и студена ракия в комплект,мммммммммммммм....................... Поздрави!

    ОтговорИзтриване