вторник, 29 ноември 2016 г.

Немска супа с кайма и праз



Навън вече е студено. След  целия натоварен месец една топла супа за сгряване бе чудесно допълнение към съботната вечеря. Мисля, че ще я правя често, хареса ни, нещо различно и разнообразно, сред традиционните зимни супи. 
Идеята взех от няколко рецепти в нета, а изпълнението е според наличните ми продукти.










Продукти:
250 грама кайма
3 стръка праз
250 грама сирене камембер
100 грама заквасена сметана
1 чаена чаша прясно мляко
листа целина
4 супени лъжици олио
сол


универсална подправка

Приготвяне:

Почистете праза и го нарежете на колелца. В тенджерата, в която ще варите супата, сгорещете олиото и добавете каймата. Бъркайте непрекъснато, за да не стане на бучки. Добавете и нарязания праз, разбъркайте около 7-8 минути. Налейте 2 литра вода, добавете и прясното мляко. Оставете супата да поври 15-20 минути.
След това добавете  сиренето и течната сметана при непрекъснато бъркане до тяхното пълно разтопяване. Накрая поръсете и нарязаната на ситно целина. 










6 коментара:

  1. Веси,
    наистина е различна тази интересна супа.В студеното време нещо сгряващо е идеално предложение.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Най-често приготвяните у дома супи са пилешка и топчета, но е хубаво да има разнообразие.
    Прегръдка,Ели!

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесна е Веси, топла, питателна и вкусна. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Добри ни се отрази, ще я правя и друг път, Кате!

      Изтриване