събота, 19 ноември 2016 г.

Пастички с бишкоти и рикота

Харесвам работата си!
И макар последните седмици и месеци да бяха доста уморителни и изтощителни, съм щастлива, че преди година предприех стъпката да напуснах предишното си работно място, където отдавна се чувствах неудовлетворена. Зажадняла бях за истинска, пълноценна работа, за нови знания! Освен друго, намерих и отлични професионалисти, ръководители и колеги! Радвам се и на тяхната положителна оценка и отношение. Надявам се да запазим взаимно уважението си.
Чувствам се на мястото си, удовлетворена, макар да искам да мога и да знам още, и още.

Затова днес черпя с тези пастички, идеята си откраднах от Люси, но промених крема, според наличното у дома. Чудесни са за бърза почерпка. Ще експериментирам още, мисля, че може да се постигне и по-добър вкус. Продуктите са ориентировъчни, останаха ми и приготвих от остатъка десерт в чаши.


Продукти:
1 пакет бишкоти от Лидл
1 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. захар
500 гр рикота
400 гр заквасена сметана
200 мл течна сметана
50 гр бял шоколад
1 пудинг ванилия на д-р Йоткер3 с.л. масло




Още: 
200 г кокосови стърготини
50 гр черен шоколад
30 мл течна сметана


Приготвяне:
Първо приготвих крема. Разбих рикотата, заквасената сметана и течната сметана с 1 ч.ч. захар, 
смятайки, че това ще бъде моя крем. Обаче сместа се оказа много рядка и се наложи да мисля нещо 
друго. Добавих 1 пудинг ванилия и поставих на котлона, на средна степен. Бърках, докато сместа се 
сгъсти. Дръпнах от огъня и добавих белия шоколад и маслото. Оставих да се охлади. Странно защо, 
но крема отново не се получи с желаната гъстота.
В дълбока и широка чиния изсипах топлото мляко. Бързо потапях бишкота, намазвах я с крем и 
захлупвах с друга бишкота, също натопена за кратко в млякото. Овъргалях внимателно в друг съд с 
кокос. Така с всеки чифт бишкоти, като ги нареждах в поднос. 
Загрях останалите 30 мл. течна сметана и добавих черния шоколад, разбърках до еднородна смес. 
Гребвах с лъжицата и с отривисти движения напръсках отгоре пастичките с шоколадовата смес. 
Прибрах в хладилника за през нощта. На другия ден имах сочни и вкусни пастички!





9 коментара:

  1. Веси, няма нищо по хубаво от това да намериш мястото си и да си истински щастлив. Пожелавам ти да бъдеш здрава. А десертите са чудесни. Хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, много дълго тъпках на едно място, съжалявам, че съм го допуснала, но не мога да върна времето, затова само напред и дано не ми се налага повече да правя компромиси. Но мисля, че съм друг човек и не бих го допуснала повече. Здравето е наистина най-ценното, дай боже да сме здрави всички, Танче, и на теб го желая с искрена симпатия, макар виртуална:) Неделята ми беше прекрасна, благодаря!

      Изтриване
  2. Десертите са разкошни! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Веси,
    и аз съм решила по време на празниците да изпробвам тази рецепта на Люси.Лесна и красива е.Честит ден на християнското семейство ! Пожелавам ти здраве, благословение в дома и удовлетворение от работата.Тези неща в живота са най - ценни.Чудесни десерти за подходящ празник.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Опитай, Ели, крема търпи импровизации всякакви, мисля следващия път да заложа на маскарпоне и бял шоколад, да е по-гъстичък.

      Изтриване
    2. Избързах и не ти благодарих за пожеланията, бъди щастлива и ти, Ели, нека късмета е спътник в дома ти!

      Изтриване
  4. Впечатлена от публикацията ти за семейството,
    няма да пропусна и новата серия чудесни сладкиши-
    разкошната торта за Ради и апетитните пастички...
    Прегръдка и много комплименти за теб, Весе!

    ОтговорИзтриване