петък, 26 февруари 2016 г.

Кюфтета по чирпански


Продукти: 

700 гр. кайма, смес
1 - 2 с.л. ориз
черен пипер
сол
голяма глава лук
2 моркова
4-5 картофа
4 -5 с.л. домати от консерва
дафинов лист
олио
брашно 




Приготвяне:


Подправям каймата със сол, черен пипер и чубрица, на вкус. От каймата и измития ориз (понякога не слагам ориз) оформям кюфтета. 
В тенджера запържвам нарязания на ситно лук и настърганите моркови. След омекване, добавям 1-2 с.л. брашно и 1 ч.л. червен пипер, следват нарязаните на ситно домати (белени). Добавям 1 дафинов лист и сол, както и 1 - 2 ч.ч. топла вода. След като сосът заври, пускам кюфтетата, оваляни в брашно и картофите, нарязани на кубчета, намалявам огъня. Оставям на слаб огън, до готовност. 








16 коментара:

  1. Отговори
    1. На мен не чак толкова, но си е разнообразие:)

      Изтриване
  2. Обожаваме ги! Чудесни са и при теб, поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси, Траянче! Аз не съм им много фен, но домашните ги хапват.

      Изтриване
  3. Класика и затова вкууусно! :)
    Хубава неделна вечер, Веси!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тили, именно защото е класика домашните са доволни, когато приготвя, те са по традиционните ястия.

      Изтриване
  4. Оооо Весенце, това е любимата ми манджа.Изглежда чудничко!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Е, догодина ще ти направя:))
      Каква е тази снимка на профила, прилича ми на мен, а не на теб:))

      Изтриване
  5. Веси,
    не сме правили отдавна, добре,че подсети.Правим ги без добавка на картофи, само с лук.Но мисля,че по - добре е така.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, то и аз понякога правя само яхния, но друг път и с картофи.

      Изтриване
  6. Много ги обичам,Весе,добре ми напомни да направя скоро!Щастлив месец март!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Така сме си взаимно полезни, подсещаме се за предстоящото меню, Роси!
      Щастлив да е!

      Изтриване
  7. Така, така... да си дойдем на думата! Ей на това му викам аз да си похапнеш сладко, сладко... Много обичам подобен род манджички, с хлебче да си топнеш, пък даже и да обършеш чинийката :)))

    ОтговорИзтриване
  8. Честита баба Марта, Веси! А кюфтенцата са от неостаряващите класики, които винаги ще посрещаме с удоволствие на трапезите си! Чудесни са!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Честита, Катенце, и на вас!
      И у дома им се радват на кюфтетата, във всякакъв вариант:)

      Изтриване