неделя, 1 ноември 2015 г.

1 ноември – ден на народните будители

1 ноември – ден на народните будители

Поклон пред всички Учители и Просветители, които са посветили и посвещават живота си в защита на вярата, езика и свободата ни!

Нека следваме техния пример и бъдем малко повече идеалисти, бъдем малко повече духовни, нека не забравяме, че словото може да постигне повече от силата!

Нека преосмислим ценностите си и поне на днешния ден се вгледаме в себе си и в пътя, по който сме тръгнали – всеки поотделно, но и всички заедно.

Нека не се подвеждаме по политически обещания, по псевдо идоли, нека не приспиваме сетивата си в преследване на материални неща, а нека се водим от делата на хора, раздаващи се на другите, хора, допринесли и оставящи след себе си диря, хора които съграждат, събуждат и водят към по-добър, по-смислен и по-чист  живот! Има ги – знайни или не!


Чести празник!

5 коментара:

  1. Честит празник, Весе и нека пребъде!

    ОтговорИзтриване
  2. Честит празник и от мен, Весе!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря, момичета!
    Покрай изборите не се отчете празника за съжаление!

    ОтговорИзтриване
  4. Веси,
    честит и благословен празник на патерици.Много духовни водачи на народа ни са ни извели на високо духовно ниво във всички времена.Но и много хора днес не се примиряват с просперитета и вижданията на другите.За жалост от Алеко Константиново време та до днес много нрави на народа ни не са се променили.От години по селата се рушат много сгради.Такъв е случая с нашето читалище на село.Но захване ли се някой да вкара нещата в ред винаги се създават спънки от хората.Будителите винаги са били недолюбвани за времето си.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване