четвъртък, 23 август 2018 г.

Бутер-рачешки рулца

Нещо много бързо, и вкусно - за любителите на рачешките рулца.


Дори не е нужна рецепта. Просто са ви нужни:
1 пакет бутертесто, аз препоръчвам това на Лидл, охладеното, но и замразено става, като трябва да се размрази.
1 пакет рачешки рулца.
1 яйце за намазване - може и без него.

Приготвянето е елементарно - от тестото се изрязват правоъгълници, с широчина, равна на дължината на рулцата. Слага се рулце, завива се да се преглупи, отрязва се тестото и рулцето се нарежда в тава, застлана с хартия за печене. Дори сол не ви е нужна, и двата продукта са овкусени, но може леко да посолите или намажете с горчица, преди да завиете. Нареждате в тавата, намазвате по желание с разбито яйце и печете до приятен загар,  на около 220 градуса, бързо става.

Снимките ми отново са стари и с недобро качество, с обещание да ги сменя, като приготвя и снимам отново.




2 коментара:

  1. Веси,
    веднага ще приготвя тези бързи рулца за една екскурзия.Чудесни и много бързи, изглеждат великолепно, снимките са добри.Няма нужда от смяна.
    Поздрави и успешна нова седмица !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Ели!
      Дано ви допаднат и сподели после къде си пътешествала, моля:)

      Изтриване