събота, 30 август 2014 г.

Бърз тарт с чери и кашкавал

Бърз тарт с чери и кашкавал



Видях преди време нещо подобно в някакъв чуждестранен блог и се ориентирах само по снимките за продуктите. Там обаче беше с маслено, а аз направих с готово бутертесто. Мисля, че би станало по-добре с маслено, но за бърз вариант става и този.

Продукти:

1 пакет (около 200 гр е)охладено и разточено бутертесто от Лидл (може всякакво)
2 големи глави лук
150 гр настърган на едро кашкавал
500 гр чери домати
Сол
Щипка захар
риган

Приготвяне:





Изрязваме тестото по размера на тавичката, моята беше за тарт, около 30 см. в диаметър.  Непременно сложете хартия за печене, моята тавичка е с незалепващо покритие, но ужасно беше залепнало.  Слагаме тестото в тавичката, набождаме с вилица. Задушаваме лука, нарязан на филийки в малко зехтин, добавяме и щипка захар, докато придобие златист цвят. Поръсваме равномерно върху тестото лука. Отгоре обилно поръсваме с настъргания кашкавал. Следва реденето на черитата – на половинки и с отрязаното надолу.  Избрах да поръся с риган.
Запекох до златисто и се насладихме на чудесен вкус!







Чаша айрян е добро допълнение!




4 коментара:

  1. Веси, усещам аромата му дори през монитора :) Чудесен тарт се е получил, пък когато имаш време опитай и с маслено тесто. Но и така съм сигурна, че до трохичка сте си го хапнали сладко :) Усмихнат следобед!

    ОтговорИзтриване
  2. Веси, чудесна, бърза и вкусна идея :)
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  3. Весе, тарт изглежда прекрасно!
    Толкова сочен и съм сигурна ароматен, обичам мириса на риган.
    Снимките са върха!
    Поздрави, миличка!

    ОтговорИзтриване
  4. Вили, Дани, Аля, благодаря ви - че наминахте и харесахте! Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване