петък, 27 август 2021 г.

Печен карфиол със сос от синьо сирене

 



След панирания карфиол, това е другия одобрен начин да го сервирам. Рецептата, е от сайта Жената днес, на Албена Василева.



Необходими продукти:
1 глава карфиол
зехтин
сол
черен пипер
50 г синьо сирене
60 мл прясно мляко
100 мл сметана за готвене



Начин на приготвяне:
Почистете карфиола и го измийте, накъсайте на розички. В оригиналната рецепта беше на резени, но моя карфиол вече беше накъсан.  
Загрейте фурната на 200-220 градуса.
Подредете карфиола върху хартия за печене, овкусете със сол, черен пипер и малко зехтин.
Печете около 15-20 минути, докато се запекат отдолу и отгоре. 
През това време в малка тенджерка на слаб огън загрейте прясното мляко със сметаната.
 Добавете синьото сирене, нарязано на малки парченца и бъркайте, докато се сгъсти. Гответе на слаб огън, да не загори. След като изстине соса се сгъстява сам. Готов е, когато минете през дъното с дървена шпатула и остави пътечка:) 





Няма коментари:

Публикуване на коментар