петък, 28 декември 2018 г.

Пиле по китайски

Рецептата е на Марианка,  правила съм я в оригинал по тази рецепта, но този път малко промених, за по-бързо. Много вкусно пиле!

Пиле по китайски



Продукти:
600 - 700 гр. пилешко филе
2-3 с.л. светъл соев сос
3-4 моркова
3 стръка праз лук
6 с.л. олио


1 чаша вода
2 - 3 ч.л. нишесте






Приготяне:
Пилешкото филе се нарязва на тънки лентички и се запържва в олиото до златисто. Добавят се лука, нарязан на филийки и морковите, нарязани на пръчици за 3-4 минути. Смесва се водата с нишестето, излива се в тигана и се вари до сгъстяване (около 5 минути).








Няма коментари:

Публикуване на коментар