събота, 14 януари 2017 г.

Кулуракя с червено вино и сусам


За кой ли път от чудесния блог на Мария Христоу , чудни за студеното време

Кулуракя с червено вино и сусам


Продукти за около 30-40 бр:
150 гр. захар
330 гр. брашно
1 ч. л. бакпулвер
¼ ч. л. карамфил на прах
1 ч. л. канела
60 мл. червено вино
60 мл. олио
100 гр. маргарин
80 гр. сусам за овалване

Приготвяне:
Всичко, без сусама се смесва в купата на миксера. Разбърква се всичко докато се получи тесто.Тестото става много приятно за работа. От него се оформят топчета – колкото орех. Овалват се в сусам и се нареждат на разстояние, в тава застлана с хартия за печене. Пекат се на 180 градуса около 20 минути.
Оставят се в тавата да се охладят, след което се прехвърлят в метална кутия.




2 коментара:

  1. охоооо това със сигурност ще ми хареса

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мария, опитай, вкусотийте на адашката ти са несъмнени!

      Изтриване