четвъртък, 15 октомври 2015 г.

Тиквички с кайма под капак

Преди няколко години в „Гответе с мен” попаднах на тази рецепта на Дианка, която в последствие направи блога си. При нея винаги е вкусно и…си похапвам с удоволствие. Опитвала съм и други рецепти – все с отличен резултат. Но днес ще си запиша тук и ще припомня и на вас това толкова лесничко, но много вкусно ястие.



Тиквички с кайма под капак

 
Продукти:
1 кг. тиквички
500 гр. кайма
1 глава лук (може и пресен)
олио
чесън
копър
черен пипер
червен пипер
риган
за заливка:
1 кисело мляко
чесън
копър

Приготвяне:

Тиквичките се обелват и нарязват на кубчета. Каймата и лука се запържват в олиото. Прибавят се  подправките на вкус. Налива се 100 мл. вода, нарязаните тиквички и чесън на вкус. Всичко ври на слаб огън докато не омекнат тиквичките. Накрая се добавя  копъра, нарязан на ситно.
Заливат се още горещи в порцията с разбърканото  кисело мляко,, копър и пресован чесън.




11 коментара:

  1. Обожавам ги тиквичките и това предложение много ми допада, Веси!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Бързо и със сигурност вкусно ястие, Весе. За мен - задължително с млечно сосче. :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гери, че то без сосче не си е същото, макар мъжа ми да го предпочита без.

      Изтриване
  3. Веси,
    често правя мусака с тиквички, това е почти същото само,че без запичане.По - лесен е твоят вариант.Чудесно ястие се е получило.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, само с тиквички ли правиш мусаката, аз съм чувала, че някои слагат 50/50 с картофи, но не съм правила. Моят вариант верно е по-лесен, но пък запечено ще е може би и по-вкусно.

      Изтриване
  4. Тиквички ям всякакви. Много интересно, Весе. Трябва да забъркам някой ден.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз така, Ал! Хайде, бъркай - лесно е!

      Изтриване
  5. И на моята порцийка ако може сосче..........:)Не съм правила тиквички по този начин,но много ми хареса!Поздрави ,Веселушке!

    ОтговорИзтриване
  6. На другата част от къщата много се харесват такива, но аз ги предпочитам с кюфтенца ...

    ОтговорИзтриване