неделя, 31 януари 2021 г.

Пилешко филе пане




Необходими продукти:

700 гр пилешко филе
2 жълтъка
2 белтъка
щипка червен пипер
сол
2-3 ск. чесън
20 гр царевично нишесте



Начин на приготвяне:

Филето се нарязва на ленти, които се начукват с острото на ножа, добавят се жълтъците, пресован чесън, щипка червен пипер и сол. Оставят се настрана да се мариноват за 15-20 минути. Овалват се в нишестето. Разбиват се белтъците, филетата се овалват в разбития белтък и се пържат в нагорещено олио, на степен 4-5 от 6 възможни, т.е. не на най-силна степен, за да не останат сурови отвътре.

Много вкусни, крехки и мекички, не са хрупкави.

Баба Гануш е чудесна гарнитура.

Рецептата видях в Ютуб, в руско клипче.







Няма коментари:

Публикуване на коментар